DOMA NAREJENI OKRASKI IZ ODPADNEGA MATERIALA

Kot sm obljubili vam podajamo nekaj idej kako si lahko sami okrasite novoletno smrečico z okraski narejenimi večinoma iz odpadnega materiala.

Okrasna darilca. Škatljice od zdrvavil, čaja in podobne majhne ali malo večje škatle lahko zavijete v časopisni papir, narobe obrnjeno papirnato vrečo od moke, narobe obrnjeno papirnato nakupovalno vrečko … Če pa želite, da se še malo sveti pa lahko uporabite narobe obrnjeno embalažo čokolade Dorina, ki se svetlika kot bi bila le temu namenjena. Okrog paketka iz ostanka volne naredite mašnico in darilce je gotovo. Darilca pod smrečico dodajo poseben čar, tudi če ni nič notri.

Na smrečico lahko obesite kugljice, ki jih naredite tako, da zmečkate nekaj odpadnega papirja v kugljico. Kugljico namažete z Mekol lepilom ali katerimkoli drugim močnejšim lepilom. Nanj okrog in okrog nanizate barvno volno. Ko se lepilo posuši kugljica postane malo trša in je čudovit okrasek.
Namesto volne nanjo lahko nalepite majhne koščke pokvarjenjega cdja. Namig: Osnovna ideja je bila, da volno ali koščke cdja nalepite na kugljico iz stiroporja. A ker je to potrebno kupiti in ker se pri nas potrudimo čim več stvari narediti iz odpadnega materiala smo jo zamenjali za kugljico iz papirja, ki prav tkoa lepo igleda.
Okrasek, ki bo lepo krasil vašo smrečico je lahko tudi majhen srček, ki ga naredite tako, da sledite spodnji povezavi.
http://krokotak.com/2016/02/empty-paper-roll-martenitsas/

Iz enakih ostankov lahko naredite tudi simpatično kapico. Kako? Dledite spodnji povezavi.
https://www.youtube.com/watch?v=IYZVAF2LhR4

Obesek za jelko lahko naredite tudi iz pokrovčkov za kozarce za vlaganje. Zunanji del pustite, v notranjega pa nalepite sličico, ki jo nariše vaš malček. Lahko pa notri vstavite tudi vaše fotografije.

Na vse obeske vrvico za obešanje lahko kar nalepite. Če imaste doma pištolico za vroče silikonsko lepilo bo šlo še najažje. Ko se posuši pa odlično drži tudi Mekol. Samo malce dlje je treba počakati.

in še slikovno gradivo:

Več idej lahko najdete na straneh
Krokotak.com,
Pinterest.com
v reviji Prostočasnik
In od tu naprej lahko brskate in brskate, idejam ni konca.

Želimo vam lepe praznike in prijetno ustvarjanje. Ne pozabite. Največ kar lahko otrokom podarite je vaš čas.

Aktiv OPB

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja