NOVOLETNE DELAVNICE (5.12. ob 17h)

Dragi starši.

Pred nami so naše vsakoletne novoletne delavnice. Letos se bomo potrudili, da bomo izdelke izdelovali predvsem iz odpadnega materiala. Zato vas bomo prosili, da nekaj materiala za izdelke v šolo prinesete vi. Ne kupujte novih stvari. Prinesite kar imate odveč doma. Vsega kar se da narediti, ne bomo naredili v šoli. Zato vam bomo nekaj dni po delavnicah objavili nekaj predlogov z navodili kaj vse še lahko, iz odpadne embalaže, naredite tudi doma.

Da se izrazimo pedagoško, cilji naše letošnje rdeče niti so trije:

Prvi se nanaša na vedno večje onesnaževanje okolja, zato se trudimo učiti kako kakšno stvar, ki bi sicer lahko bila odpadek, spremenimo v uporaben predmet in ga ponovno uporabimo, namesto da kupimo nov »odpadek«.

Drugi namen je ta, da pokažemo kako se da brez večjega finančnega vložka ustvarjati in si zelo lepo okrasiti dom s stvarmi, ki jih imate skoraj sigurno že doma. Tako lahko ustvarjajo in imajo okrašen dom tudi tisti, ki si lahko malo manj privoščijo.

In tretji je ta, da vas spodbudimo, da kakšnega od popoldnevov preživite skupaj s svojimi otroki, ugasnete televizijo, prižgete najljubšo glasbo, ustvarjate in se imate lepo kljub kratkemu dnevu in  mrzlemu vremenu. In pri tem seveda lahko uporabite stvari, ki jih imate doma.

In še seznam materiala, ki ga bomo potrebovali na delavnicah. Lahko ga nosite v šolo do dneva delavnic.

Časopisni papir
Tablice od tablet, prozorne
Flaške tekočega jogurta, bele
Tulci od wc papirja
Ostanki volne

Na dan delavnic pa prinesite še škarjice.

In kdaj se bo veseli dogodek odvijal?

Dobimo se 5.12.2019 ob 17h.

V veselem pričakovanju vas pozdravlja aktiv OPB.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja